zaterdag 20 juli 2013

Tip 1: Begin rustig

Waarom? 

Als je in het begin al te snel begint te lopen dan geraak je buiten adem. Een halfuur joggen wordt dan dĂ© hel. Geef je lichaam de tijd om zich stilletjes aan op te warmen. Geleidelijk aan zal je looptempo zich automatisch aanpassen. 

Wat als je alleen bent? 

Een goede manier om te testen of je op een rustig tempo aan het lopen bent, is door te zingen (niet te luid, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hele buurt je gehoord heeft). Gaat dit goed dan ben je goed bezig. Ben je daarentegen buiten adem, SLOW DOWN. 

Hoe kan je ervoor zorgen dat je rustig jogt? 

Muziek is een zeer motiverende factor tijdens het joggen. Een liedje met een hoog tempo zet je lichaam aan om sneller te lopen. Begin dus bij voorkeur met een rustig liedje. Dit geeft een rustgevend gevoel waardoor je automatisch rustiger zal joggen. 


Kortom: begin met een halfuurtje te joggen op een rustig tempo gedurende een week. Ga om de dag zodat je lichaam de tijd krijgt om te rusten. 

Wil je toch sportief blijven op je niet-jog dagen? Doe dan de Tone It Up oefeningen samen met Karena en Katrina: http://www.youtube.com/user/ToneItUpcom


Geen opmerkingen: