donderdag 29 augustus 2013

Bye Bye Cellulite!

90% van de vrouwen hebben hier last van en it sucks! Er bestaan heel wat bodylotions met  de belofte dat cellulite zeker zal verminderen na enkele weken smeren. Het is zeker en vast een goed idee om deze bodylotions te gebruiken maar dan wel in combinatie met wat sport. 

Eerst en vooral: wat helpt cellulite zich te ontwikkelen? Een ongezonde levensstijl: 

- Roken
- Vaak alcohol drinken
- Vaak vettig eten
- Onvoldoende water drinken
- Niet sporten (!!!) 

Het is bewezen dat sporten cellulite kan bestrijden. Hoe? Dankzij Squat oefeningen. Dit zijn verstevigende oefeningen voor bil- en beenspieren die ervoor zullen zorgen dat de huidoppervlak terug strakker wordt. Anderzijds is het ook aanbevolen om cardio oefeningen te blijven doen zoals fietsen , joggen of zwemmen. En zoals altijd is en blijft water drinken een must. 

Maar welke oefeningen?! No worries, Just Me Being Sporty to the rescue met enkele gemakkelijke oefeningen! 

1. Narrow Squat
Sta recht en hou je handen in een vuist. Dit zal voor evenwicht zorgen tijdens deze oefening. Zak dan door je benen tot dat je met je benen parallel staat met de grond (in hoeverre dit voor u mogelijk is). Het is alsof je op een onzichtbare stoel gaat zitten. Onthou dat al je gewicht op je hielen moet rusten. Sta terug recht en herhaal. Dit is 1 rep, nog 5 te gaan. 







2. Narrow Squat With Back Kick

Bij deze oefening start je in de positie waarin je in de vorige oefening bent geƫindigd. Dan ga je terug volledig rechtop staan. Zwaai dan je been naar achter en ga terug in positie "zitten". Dit is 1 rep, nog 5 te gaan.








3. Basic Squat

Spreid je benen zodat ze op schouderniveau staan. Hou je armen naast je lichaam zoals op de afbeelding. Dit zal voor evenwicht zorgen tijdens deze oefening. Zak met je lichaam tot dat je dijen parallel staan met de grond (in hoeverre dit mogelijk is voor u). Onthou dat al je gewicht op je hielen moet rusten. Ga dan weer volledig rechtop staan en herhaal. Dit is 1 rep, nog 5 te gaan. 







4. Basic Squat with Side Leg Lift


Deze oefening begint met de tweede positie van de vorige oefening. Onthou dat al je gewicht op je hielen moet rusten. Sta recht en zwaai je linkerbeen van je lichaam. Je linkerbil moet gespannen voelen tijdens deze oefening. Breng je been terug naar je lichaam en zorg dat je benen terug op schouderniveau staan. Ga dan terug in eerste positie zitten. Herhaal. Dit is 1 rep, nog 5 te gaan. (Vergeet je rechterbeen niet!)





5. Sumo Squat 

Sta met je benen uit elkaar. Voeten moeten gericht  zijn naar de buitenkant. Hou je armen voor je in een vuistje zodat je je evenwicht kan behouden tijdens deze oefening. Zak dan met je lichaam zodat je dijen parallel staan met de grond. Zorg dat je gewicht op je hielen rust. Ga dan terug rechtop staan en span je bilspieren op. Herhaal. Dit is 1 rep, nog 5 te gaan. 




Kortom: sport, drink water, eet gezond en smeer je zeker in met anti-cellulite bodylotion. Waarom? Omdat je benen masseren goed is voor je lymfedrainage. Dit zal de afvoer van afvalstoffen terug stimuleren en dus cellulite verminderen. 


Just You Combatting Cellulite! 
High five girls ;-)




Bronnen: www.fitsugar.com en Goed Gevoel.

Geen opmerkingen: