zaterdag 31 augustus 2013

5 Workouts to Go

Sinds enkele weken krijgen jullie via deze blog af en toe wat tips en oefeningen mee om thuis te doen of op kot. Het is nu nog vakantie en in principe heeft iedereen al de tijd in de wereld om toch zeker een uur of twee vrij te maken voor enkele oefeningen. (Toch??)

justmebeingsporty.blogspot.beMaar binnenkort start het nieuwe academiejaar en dan is dit toch niet meer zo evident. Daarom krijgen jullie vandaag enkele workouts on the go. Dus 'Ik heb geen tijd'  zal geen geldig excuus meer zijn!


1. Do the Flamingo

Sta je in de lift? Steun dan bij het omhoog gaan van de lift volledig op je rechterbeen. Neem je de lift terug naar beneden? Steun dan volledig op je linkerbeen. 

Met deze oefening dwing je je ondersteunende spieren om harder te werken. Deze spieren zijn anders gewoon om maar 50% van hun werk te doen. Als deze oefening te gemakkelijk is of wordt, buig dan telkens een beetje door je knieƫn.


2. Auto Abs, Metro Abs, Train Abs, ...

Je zit in de auto en het is weer rood. Gebruik de overgangstijd van rood naar groen om je buikspieren te trainen. Span je buikspieren op tot dat het terug groen wordt. 

Zit je in de metro? Span je spieren op van een halte naar de andere. Ontspan je buikspieren dan terug van de volgende halte naar de volgende enzovoort...

Sta je op de trein te wachten? Span je spieren op van het moment dat de trein op het perron staat tot dat de trein terug vertrekt. Er is natuurlijk geen garantie hoe lang dit kan duren bij de NMBS... 
 
3. On a roll

Moet je leren en dus lang aan je bureau zitten, vervang dan eens af en toe jouw bureaustoel voor een fitness bal. Daarop zitten bevordert een goede houding, het traint je hele lichaam, je buikspieren en de spieren in je onderrug. 

4. Escalator squeeze

Als je op de roltrap staat, span dan je billen op gedurende de hele rit naar boven. Let hier wel op je gezichtsexpressie, If you know what I mean..

5. Chair challenge

Moet je een hele dag achter je bureau spenderen? Strek dan je rechterbeen voor je uit en hou deze positie gedurende 4 tellen. Doe hetzelfde met je linkerbeen. Of  hef gewoon even je rechterbeen op zonder ze te strekken en hou dit 4 tellen vol. Doe dan hetzelfde met je linkerbeen. Dit zijn goede oefeningen voor je beenspieren.


Kortom, gebruik elk leeg moment en maak er een sporty-moment van.
High five girls! ;-)



Bron: http://www.oprah.com/health/What-You-Can-Do-Exercise

Geen opmerkingen: