zondag 4 augustus 2013

Tip 2: How to run?

 http://pinterest.com/pin/357684395375869230/
Je hebt al eens iemand zien joggen of je hebt het zelf al eens gedaan. Niet zo moeilijk toch? Het is wel even volhouden maar na verloop van tijd gaat het vanzelf.

En toch... Soms heb je hoofdpijn na het joggen of heb je een kwetsuur opgelopen.  Hoe kan dit? Het is toch de bedoeling dat je met een goed gevoel terugkeert? Wel dames, het heeft alles te maken met je houding tijdens het joggen. Hier volgen enkele tips die deze onprettige ervaringen zullen verhelpen, let's go!


1. Keep your head up high!

En waarom zou je wel niet? Terwijl iedereen vanuit de auto naar je kijkt, ben jij wel diegene die sportief is. Dus wees trots dat jij aan het joggen bent! EN het zorgt ook voor minder spanning in de nek en voor een betere ademhaling. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je een rechte houding behoudt tijdens het joggen. 

2. Schouders naar achter!

Als je jogt en je voelt dat je met je schouders voorover leunt, adem dan diep in. Je houding zal zich vanzelf aanpassen. Want als je schouders voorover blijven hangen dan zal je minder goed kunnen ademen en het zorgt voor spanning in de rug met alle gevolgen nadien. 

3. Zwaai niet met je armen tijdens het joggen.

Waarom? Als je met je armen zwaait tijdens het joggen verbruik je veel energie, het vermoeit je spieren en het belemmert de voorwaartse beweging van je lichaam. Als je snelheid wil, hou dan je armen naast je lichaam op 90° en beweeg ze dan heen en weer. 

4. Je handen?

Hou ze niet in een vuist (ai, dit wist ik zelf ook niet...) Dit kan zorgen voor spanningen in je armen en schouders. Wat dan weer zal zorgen voor vermoeide spieren en een pijnlijk gevoel (hoofdpijn o.a.). Zorg dat je ontspannen bent en houd je handen alsof je een eitje vast hebt.

5. Pijn aan de onderrug na het joggen...

Dit komt doordat veel joggers hun buikspieren niet gebruiken tijdens het joggen. Als je jogt, span dan je buikspieren wat op. Hoe? Ken je het gevoel dat je naar de WC moet maar niet meteen kan gaan? Dan span je je onderbuikspieren op. Wel span deze spieren ook op tijdens het joggen. 

6. De voeten?

Zacht landen is het belangrijkst. Je landt het best op je middenvoet. Als je jogt, mag niemand je voeten horen landen. Hieronder een video als voorbeeld:


Succes & High five girls! ;-)

Geen opmerkingen: